Categorie├źn
Geen categorie

Alle voordelen van breien op een rij

Breien, wat eerst nog een suffige bezigheid was, is nu helemaal hip. Er zijn al honderden blogs te vinden en ook op Instagram is breien populair. Kant en klaar breipakketten gaan als warme broodjes over de toonbank bij diverse webshops. Maar waarom zou je beginnen met breien? Wat maakt breien nou zo leuk? En heeft breien bepaalde voordelen?

Gevoel van trots

Wanneer je zelf een trui, een muts of een sjaal hebt gebreid, geeft dat een gevoel van trots. Je kunt anderen het resultaat laten zien, waar jij misschien dagenlang aan hebt gewerkt. Waarschijnlijk vinden je vrienden het gaaf en zul je ook verzoekjes krijgen. En dat geeft je natuurlijk nog meer een trots gevoel. Jouw vrienden zullen aan hun vrienden jouw breikunsten laten zien en voor je het weet krijg je zoveel verzoekjes dat je onwijs populair bent en iedere avond aan het breien bent.

Mentale voordelen

Wanneer je aan de gang gaat met diverse breipakketen, ga je merken dat je er steeds handiger in wordt. Je hersens worden getraind, maar je motoriek natuurlijk ook. Daarnaast heeft breien dezelfde voordelen als mediteren. Je maakt immers steeds dezelfde beweging zonder intensief te hoeven nadenken. Je kunt je hoofd als het ware leegmaken en rustig ontspannen. Door de ritmische beweging is breien ook de ideale hobby als je last hebt van stress. Tijdens het breien verlaagt je hartritme en bloeddruk.

Lichamelijke voordelen

Breiboeken kopen doe je niet alleen voor de mentale voordelen die breien biedt. Je doet het ook voor de lichamelijke voordelen. Breien helpt namelijk gewricht- en peesontstekingen voorkomen. Je moet je gewrichten namelijk regelmatig gebruiken om ze gezond te houden. Net zoals je regelmatig moet sporten om je lichaam gezond te houden. Wanneer je je vingers rustig beweegt, dan helpt dit voor de opbouw van het kraakbeen. Ook bij artrose kan breien lichamelijke voordelen bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *