Categorie├źn
Geen categorie

Kunst speciaal voor jou gemaakt: kunst in opdracht en live painting

Een bijzondere gelegenheid, zoals een trouwerij of een ander groot feest, wil je natuurlijk graag kunnen herbeleven. Het is dan handig om iets vast te leggen. Uiteraard worden daar vandaag de dag vaak foto’s voor gebruikt. Toch kan het zijn dat je soms wat speciaals wil. Dan kan Live paint een optie zijn. Daar gaat deze blog over: want hoe werkt het om iemand de opdracht te geven om wat te schilderen? En wat is live painting precies?

Een bijzonder schilderij

Als je graag een aandenken wil hebben aan een bijzondere gelegenheid of juist hele specifieke wensen hebt voor een schilderij, is kunst in opdracht laten maken misschien iets voor jou. Het voordeel is dat je het kunstwerk zo kunt laten maken als jij wil. Uiteraard heeft iedere kunstenaar zijn of haar eigen stijl en zal diegene daar niet te veel van afwijken bij het maken van wat nieuws. Toch zijn er veel dingen waarin je als opdrachtgever keuzes kunt maken. Denk hierbij aan kleurstelling en formaat. Over het algemeen werkt dit als volgt: je neemt contact op met de kunstenaar. Dan heb je een afspraak met diegene en bespreek je je wensen en de mogelijkheden. Daarna gaat de kunstenaar voor je aan het werk.

Een mooie herinnering

Een bijzondere vorm van kunst in opdracht laten maken is live painting. Zoals de naam al suggereert is het een schilderij wat live gemaakt wordt. De kunstenaar komt naar je toe en legt het moment vast op het witte doek. Vaak maakt de kunstenaar daarbij ook gebruik van foto’s, zodat de mensen die geschilderd moeten worden niet urenlang stil hoeven te staan. Ook hierin kun je veel bespreken met de kunstenaar. Zo zijn er meestal wel verschillende materialen waarmee de kunstenaar uit de voeten kan. Daarnaast is ook het formaat je eigen keuze. Afhankelijk van de gelegenheid werkt een groter schilderij of juist een kleiner schilderij beter. Er zijn veel opties, dus je vindt altijd wel wat je zoekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *