Categorieën
Geen categorie

Waarom kiezen veel mensen voor een scheidingsmediator in plaats van een proces?

Als je een echtscheiding aanvraagt, zijn er twee manieren om dit te regelen. Je kunt ofwel een lang en vermoeiend proces bij de rechtbank doorlopen of gewoon een bemiddelaar inhuren. In sommige gevallen kan de bemiddelaar door de rechtbank worden aangesteld nadat beide partijen het hierover eens zijn. De afgelopen jaren hebben veel mensen gekozen voor het idee om een ​​Scheidingsmediator in te schakelen en het is een verstandige keuze. Hier zijn enkele van de voordelen die je van deze experts kunt verwachten.

Snelle echtscheidingen

Het proces van scheiden is niet altijd even gemakkelijk. Het kan enorme emotionele en psychologische effecten hebben op alle betrokkenen, inclusief kinderen. Dit is de reden waarom de meeste mensen hun scheiding het liefst zo snel mogelijk regelen, zodat iedereen verder kan met zijn leven. Het inschakelen van een mediator zorgt daarvoor. Deze experts gaan met alle partijen om de tafel zitten en zorgen dat er zo snel mogelijk overeenstemming wordt bereikt.

Het is nog steeds een juridisch bindend proces

Er is de veronderstelling dat echtscheidingsmediation niet juridisch bindend is. Dit is niet waar. Echtscheidingsmediation is eigenlijk wettelijk erkend. Alles wat tijdens zo'n gesprek met een conflict coach wordt afgesproken, is definitief en daar kan niemand iets aan veranderen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je in deze procedures te laten bijstaan ​​door een advocaat om er zeker van te zijn dat alles juridisch bindend is.

Bemiddeling maakt dingen privé

Elk stel heeft problemen en het laatste wat je wilt is dat deze problemen in het openbaar naar buiten komen. Het gebruik van een conflictcoach in een mediationsessie voorkomt dat. Alleen omdat je gaat scheiden, wil nog niet zeggen dat de wereld op de eerste rij moet staan ​​als het gaat om de tekortkomingen van je huwelijk.
Scheiden is niet altijd makkelijk. Maar je kunt jezelf een hoop moeite besparen door gebruik te maken van mediation in Eindhoven in plaats van in een rechtszaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *